KONTAKTI

Studenti Odsjeka produkt dizajn osvojili čak šest nagrada na međunarodnom festivalu Mikser

Na svečanoj dodeli nagrada 02.06. u hotelu Bristol u okviru međunarodnog Mikser festivala održanog u Beogradu proglašeni su pobjednici međunarodnog konkursa iz oblasti industrijskog dizajna.

“Kantazija”, multifunkcionalni namještaj Naide Begović i “feelCover”, navlaka za stolice Neire Sinanbašić predstavljeni na izložbi Ghost Project nagrađeni su u kategoriji Novi proizvod za ”Mikser dizajn”. “Ripster”, torba Anje Gerin, “Simpla” stolica Mustafe Čohadžića, kao i već pomenuta “Kantazija” Naide Begović i “feelCover” Neire Sinanbašić ušli su u selekciju putujuće izložbe “Young Balkan Designers”.

Nagrađeni radovi su rađeni u okviru predmeta “Industrijsko oblikovanje”, pod mentorstvom prof. Saliha Teskeredžića i doc. Jasne Mujkić.

Međunarodni žiri koji čine renomirani svjetski dizajner Konstantin Grčić, Jelena Matić, dizajner namještaja i profesor na Univerzitetu u Beogradu, Borut Vild, grafički dizajner i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, i Maja Lalić, arhitekta i osnivač Mikser organizacije, dodijelio je nagrade za najbolji dizajn.

Posjetioci Mikser festivala su mogli da pogledaju u holu hotela Bristol 104 prototipa, odabrana među više od 300 pristiglih prijava iz 30 zemalja svijeta. Međunarodni konkurs Ghost Project je bio otvoren za dizajnere starosti do 35 godina, a selektovani su radovi koji unose značajne inovacije u svakodnevni život, ali čiji proces proizvodnje ne ugrožava životnu sredinu.

Galerija