KONTAKTI

Učešće studenata Odsjeka produkt dizajn na Zagreb Design Week-u

Studenti Odsjeka produkt dizajn učestvovali su u Zagreb Design Week-u održanom od 1. do 6. septembra ove godine, izloživši radove sa Unikatnog oblikovanja I na temu unikatnog kancelarijskog asesoara realizovane pod mentorstvom doc. mr. Nataše Perković.

Radovi klase treće godine koju čine Ella Bratić, Ana Dutina, Ida Galijašević, Nejra Gorančić, Mirza Hadžikarić, Alem Ibrahimović, Mehmed Mešanović, Marina Paštar, Lejla Salkić, Arna Trto, Medina Viteškić i Nizama Zaimović ušli su u selekciju za studentsku izložbu sa više evropskih i hrvatskih univerziteta.

Odlazak studenata u Zagreb spriječila je pandemija, ali su radovi izloženi u realnom obliku, zahvaljujući angažmanu studenata, te podršci uprave Akademije likovnih umjetnosti i organizatora Zagreb Design Week-a. Nizama Zaimović bila je odgovorna za koordinaciju i postavku izložbe.

Riječima selektora Zagreb Design Week-a:

Izložba kancelarijske opreme je realizirana od strane studenata/studentica produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Sastoji se od dvanaest različitih proizvoda i svaki od njih predstavlja lični izričaj svakog studenta/ice i njegovih/njenih estetskih afiniteta. Svi su proizvodi zasebni i jedinstveni, a ipak, zajedno mogu stvoriti zanimljivu i skladnu kompoziciju.

Galerija